20 May 2018 Door: Mayke & Gijs — Leestijd: 2 minuten

Verhuisd!

Sinds deze maand wonen we op de prachtige Enne Jans Heerd. Een klein stapje (of nou eigenlijk best een grote stap) dichterbij onze droom! Het voelt ook letterlijk als een droom. Sinds we hier wonen is het bijna alleen nog maar mooi weer geweest en ondanks dat we heel druk zijn met 100.000 klusjes zijn we ook permanent 'op vakantie'. De kinderen spelen naar hartenlust buiten, zitten bij de buren op de trekker en mogen mee naar de paarden, 's avonds maak ik een ommetje door het weiland en we eten elke avond buiten met uitzicht op de glooiende hellingen van de wierde.

Naast al deze vakantieachtige taferelen wordt er dus ook hard gewerkt. Het terrein en de boerderij kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. We poetsen, maaien en snoeien wat af. En ondertussen werken we door aan de toekomstplannen. Onix architecten heeft een prachtig ontwerp gemaakt, we sleutelen nog flink aan het bedrijfsplan en zijn een subsidie- aanvraag aan het uitwerken. En de eerste activiteiten zijn al gestart! Staatsbosbeheer heeft hier een dag vergaderd, Groninger Dorpen organiseerde hier een trainingssessie, Roeg & Roem komt langs met haar Lentetour en we hadden een schilderworkshop in de boomgaard. Na de zomer zullen we allerlei activiteiten gaan organiseren, om proef te draaien, mensen kennis te laten maken met de boerderij en met ons en onze plannen verder aan te scherpen.

Als ik er ooit nog eens aan toe kom, ga ik nog leuke 'Ik Vertrek' filmpjes monteren. Maar voorlopig hebben we onze handen nog wel even vol. Fijn om eindelijk echt 'los' te zijn!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: