30 July 2018 Door: Mayke & Gijs — Leestijd: 2 minuten

Zomer op het Hogeland

Inmiddels wonen we al bijna drie maanden op Maarhuizen en wordt de plek steeds meer 'eigen'. De komende weken vieren we vakantie in onze caravan in onze eigen boomgaard, een staycation dus. We wonen nu op zo'n mooie plek en er valt hier nog heel veel te ontdekken en beleven. Het is ook wel fijn om even bij te komen en gewoonweg rustig te genieten van deze plek. De afgelopen maanden hebben we het hartstikke druk gehad. Naast verhuizen, schoonmaken, snoeien en het huis woonklaar maken hadden we al volop activiteiten. Staatsbosbeheer en de Provincie Groningen kwamen langs met 50 mensen voor een vergadermiddag met lunch en borrel, 130 leerkrachten van het Parcival College sloten hier het schooljaar af in de boomgaard, we hadden een schilderworkshop in de boomgaard en we organiseerden Enne Jan in de Snelkookpan: een snelkookpansessie met allerlei leuke slimme mensen om onze plannen verder aan te scherpen.

Door de droogte ligt de boomgaard al bezaaid met appels en ook de pruimenboom zit vol met heerlijk sappige pruimen. Onze bak, moes -en inmaakvaardigheden zullen de komende maanden een flinke boost krijgen! Daarom organiseren we 9 september ook tegelijk met Open Monumentendag een appelfeest, omdat we deze oogst heel graag delen met iedereen. En ook omdat we het simpelweg allemaal niet op krijgen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: