05 January 2019 Door: Mayke & Gijs — Leestijd: 2 minuten

Erop of eronder

Zo, dat was me het jaartje wel. In mei verhuisden we naar de Enne Jans Heerd, sindsdien zijn we in een soort achtbaan gestapt die nu in de kortste dagen van het jaar langzaam weer een beetje tot rust komt. We poetsten het huis schoon, snoeiden en maaiden en mochten vele mensen verwelkomen op de boerderij. We hoorden persoonlijke herinneringen en anekdotes, mensen kwamen langs met ideeën en wilde plannen, delegaties kwamen op bezoek om deze plek te bewonderen en te horen over onze plannen. En ondertussen werkten we door aan ons plan voor een nieuwe invulling voor de boerderij. Dat plan is nu zo goed als klaar. We hebben uitgebreid gepuzzeld welke functie waar een plek kan krijgen, hoe we een goed verdienmodel kunnen creëren en onderzocht wat er allemaal moet gebeuren om de boerderij weer up to date te krijgen.

De komende periode wordt een spannende. Het plan wordt doorgerekend en naar aanleiding daarvan zal moeten blijken of het plan echt haalbaar is en of we alle handen hiervoor op elkaar krijgen. Welke kant het ook op gaat, we koesteren alle momenten die we hier al beleefd hebben, de bijzondere ontmoetingen en het mogen wonen op zo'n bijzondere plek.

Ons avontuur is ook niet onopgemerkt gebleven in de media. Hieronder een overzicht van de verschillende items en artikelen over onze plannen:

Dagblad van het Noorden - Culturele jongensdroom komt uit in oude boerderij

Mijnhogeland.nl - Gastvrijheid troef in Maarhuizen

RTV Noord - Tweede leven voor boerderij

Mijnhogeland.nl - Koffie met taart, appelpersen en livemuziek

Winsumnieuws.nl - Een pareltje voor Open Monumentendag

HP de Tijd - Ode aan het Noorden

Noorderbreedte - Een plek om te delen

Foto: Harry Cock

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: