03 May 2019 Door: Mayke & Gijs — Leestijd: 1 minuten

Nu verkrijgbaar: het boek 'de Enne Jans Heerd op Maarhuizen'

17 mei verscheen het boek 'de Enne Jans Heerd op Maarhuizen' geschreven door Johan van Rhijn. Johan heeft de afgelopen maanden gewijd aan een uitvoerig onderzoek naar de geschiedenis van de boerderij en de wierde Maarhuizen. Hij heeft hier een prachtig boek over geschreven met foto's van Harry Cock en Mark Schuurman en vormgeving van Maartje ter Veen (Studio Marcha). Hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek (RUG) verzorgde het voorwoord. Lees over het kloosterverleden, de trekschuit die hier vroeger voorbij kwam en wie eigenlijk de naamgever van de Enne Jans Heerd was. Ook omliggende boerderijen en plekken zoals Baatjeborg, Schaphalsterzijl en Lutjehuizen komen terug in het boek. Het schilderij van Johan Dijkstra (oprichter de Ploeg) van de Enne Jans Heerd siert de omslag.

Het boek is natuurlijk ook te koop en kost €20,50 (excl verzendkosten). Met je aankoop maak je de productie van dit boekje mede mogelijk. Bestellen kan door een mailtje te sturen met je naam en adres naar hallo@ennejansheerd.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: