08 September 2021 Door: Mayke & Gijs — Leestijd: 2 minuten

Bouw mee aan een nieuw hoofdstuk op Maarhuizen. Geef ons het laatste zetje!

Binnenkort start het nieuwe hoofdstuk van het eeuwenoude verhaal van de boerderij Enne Jans Heerd op Maarhuizen. En jij kan hier aan mee schrijven! We zijn er echt bijna… bijna, maar nog net niet helemaal. Het is een groot en kostbaar project en we hebben bijna het hele benodigde bedrag binnen. Hiermee geven we de boerderij weer haar oorspronkelijke grandeur terug en maken we dit tot een ontmoetingsplek voor het Hogeland waar je kan genieten van cultuur en natuur. En jij kan ons daarbij helpen met een bijdrage voor onze crowdfundingscampagne! Geef jij ons het laatste zetje om van start te kunnen gaan?

De Enne Jans Heerd op Maarhuizen

De monumentale boerderij Enne Jans Heerd op de wierde Maarhuizen is een historisch baken op het Groninger Hogeland. Een typisch Groningse plek die een nieuwe bestemming verdient. Met al zijn schoonheid en geschiedenis is de Enne Jans Heerd een plek die het verdient om gedeeld te worden met het publiek. De Enne Jans Heerd wordt een ontmoetingsplek voor cultuur en natuur. We maken op Maarhuizen onder andere een theater, workshopruimtes, speelnatuur, wandelroutes en een theetuin. Een plek om te groeien, te maken, te ontspannen en te genieten. Voor deze nieuwe functies krijgt de bestaande boerderij naast een grondige restauratie ook een flinke transformatie gecombineerd met verduurzaming.

Leem, schildering en theater

Dankzij verschillende subsidies, fondsen en een lening hebben we de totale begroting bijna gedekt, maar we hebben nog even dat laatste zetje nodig om te kunnen starten. De aannemer staat klaar om te beginnen, dus we kunnen jouw bijdrage heel hard gebruiken. Hiermee kunnen we deze onderdelen uitvoeren waar we nog geen budget voor hebben:

- Herstellen en uitbreiden lemen vloer in de grote schuur € 10.000

- Herstellen 18e eeuw schilderij op schouw € 20.000

- Bouw theatertribune € 20.000

Het laatste zetje

Tot 1 november hebben we met elkaar de tijd om € 50.000 op te halen. Met jouw bijdrage zorgen we ervoor dat we deze prachtige cultuurhistorische icoon kunnen behouden en delen met het publiek én zorgen we voor levendigheid op het Groninger platteland. Bouw jij mee aan dit nieuwe hoofdstuk op Maarhuizen? Geef ons dan het laatste zetje!

Elke bijdrage is welkom, groot of klein. Bekijk onze campagnepagina op Voordekunst. Alvast ontzettend bedankt!!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: